VARESØK
 
VÅRE PRODUKTER
GAVEKORT
TILBUD!
HUDPLEIE
ANSIKTSPLEIE
HÅND OG FOTPLEIE
TILBEHØR
NAVNEMERKER
OM OSS
HVA ER MANUKAHONNING?
HONNINGENS HEMMELIGHETER
HUDEN
DERMATITT
SPRUKNE HÆLER OG HARD HUD
OM HYPERPIGMENTERING


 

mail Meld deg på nyhetsbrev

mail Få gratis oppskriftshefte

mail Nyheter og informasjon

 

NYHETSBREV
Din e-post

Velg handling

Hva er 5 pluss to?


TIPS EN VENN OM OSS
Mottakers e-post

Din e-post

Sikkerhetskontroll
Skriv ordet TIPS i feltet:

TEKNOLOGI
DIBS - Payments made easy
Shop123 nettbutikk løsning
Shop123 nettbutikk løsning
nettbutikk fra Shop123
DERMATITT
Dermatitt
Dermatitt er en felles benevnelse for flere typer hudproblemer. Typen utslett varierer i forhold til hvilken type hudproblem man har, men det er noen fellesnevnere.
Forskjellige typer dermatitt
Atopisk dermatitt
Kontakt dermatitt
Seboreisk dermatitt
Nummular dermatitt
Perioral dermatittAtopisk dermatitt
Dette er en svært vanlig form for hudproblem som oppstår bade hos gutter og jenter, men og kvinner. Det fremstår som røde, kløende og betente utslett. Kan behandles med Manuka 18+.
Kontakt dermatitt
Denne oppstår dersom man har vært i kontakt med noe man er allergisk mot. Den fremstår på samme måte som atopisk dermatitt med røde, kløende utslett. Dette kan føre til sprukken hud og smertefulle blemmer. Kan behandles med Manuka 18+.
Seborreisk dermatitt
Seborreisk dermatitt oppstår i ansikt, hodebunn og på kroppen, både hos tenåringer og voksne. Den angriper I hovedsak voksne og de med nedsatt immunforsvar. Denne tilstanden karakteriseres av rode. Flassende og kløende utslett som kan være smertefulle.
Nummular dermatitt
Dette er en mindre kjent form for dermatitt som stort sett angriper eldre. Den fremstår som en rekke ovalformede utslett på legger og bakende. Kan behandles med Manuka 18+.
Perioral dermatitt
Denne formen for dermatitt oppstår hos kvinner i hovedsak mellom 25 og 45 år. Den fremstår som små rode flekker rundt munn, øyne og nese og kan likne på akneutbrudd. Kan behandles med Manuka 18+.
 
 
Er dermatitt og eksem samme lidelse?
De forveksles ofte med hverandre. Det er forskjellige typer dermatitt og forskjellige typer eksem så det er lett å forveksle dem. Dermatitt er som regel en akutt tilstand i huden mens eksem regnes som en kronisk lidelse.
Årsaker til dermatitt
Det er flere årsaker til dermatitt:
  • Irritasjoner
  • Allergener
  • Genetisk
  • Medisinske tilstander
  • Enkelte medisiner
  • Stress
Dermatitt kan også være forårsaket av en annen type hudproblem, psoriasis.
Symptomer på dermatitt
Dermatitt er karakterisert ved hudutslett. Men hvilken form utslettet tar avhenger av hvilken type dermatitt det er. Hudutslett vil variere fra små røde flekker til større hevelser og blemmer flekkevis og forårsaker rødhet og kløing i det betente området.
Andre symptomer kan være sårhet, tørr og flassende hud og en brennende følelse i huden. Blemmer kan oppstå som inneholder væske og som lekker ut av blemmene hvis man klør på dem. Dette kan igjen forårsake arrdannelse.
Kløing, betennelse og sårhet forekommer ved all type dermatitt.
Symptomene varierer i forhold til hvilken type dermatitt, i varierende grad. Typen dermatitt bestemmer hvordan utslettet fremstår og på hvilke deler av kroppen som blir berørt.Noen typer dermatitt oppstår i ansiktet, nakken og hendene, mens andre oppstår på kroppen.
Det er noen ting du kan gjøre selv for å behandle hudproblemet ditt. Hvis du har fått diagnosen dermatitt, unngå å komme i kontakt med irritanter eller allergener du vet kan trigge hudproblemet.
Det erviktig at huden hele tiden holdes myk og ikke tørker ut. Bruk hudprodukter uten parfymer og andre allergifremkallende ingredienser.  Det erviktig at produktene ikke inneholder kjemikalier som kan frata huden sine egne oljer.
Noen matprodukter kan fremkalle allergier. Unngå dem da de kan utløse et utbrudd eller allergisk reaksjon. Mange opplever også utbrudd ved stress.
 
DIN HANDLEVOGN
Ingen varer
PRODUSENTER
Madeleine Ritchie
Honey New Zealand
Naturalia Laboratories
VÅRE BESTSELGERE


 
Hvorfor bruke Manukahonning?
 


Fornøyde kunder

Manuka 18+ skin health creme virker helt utrolig; smertelindrende, betennelsesdempende og heler sår. Tusen takk! Kremen burde finnes på blå resept.


Karen
 


Dere er en super nettbutikk! Jeg har dere å
takke for en god helse :)

Sarah